Tandheelkunde

Gebitsverzorging bij huisdieren is erg belangrijk.

Wanneer het gebit van een huisdier niet de juiste verzorging krijgt kunnen er tand- en mondziekten ontstaan. Denk hierbij aan tandplak, gaatjes, een slechte adem, bloedend en terugtrekkend tandvlees of pijn bij het eten. Mondhygiëne is dus zeer belangrijk.                       

Wij controleren het gebit van uw huisdier altijd tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole. Indien nodig kunnen we het gebit behandelen. Het is belangrijk om dit goed bij te houden en er op tijd bij te zijn. Zodoende is de kans op de eerdergenoemde problemen een stuk kleiner. Wij zijn getraind in de diagnostiek, behandeling en verzorging van het gebit.

Een gebitsbehandeling bestaat uit het reinigen en polijsten van de tanden en de kiezen. Wanneer er losse elementen aanwezig zijn worden deze verwijderd. Dit gebeurt onder een lichte sedatie. Indien nodig geven we een aanvullend voedingsadvies om in de toekomst problemen te voorkomen.

Er zijn aandoeningen van het gebit waarbij meer nodig is dan het reinigen van het gebit. Wanneer dit aan de orde is zullen we dit met u bespreken om zodoende tot de juiste oplossing te komen.