Chirurgie

Chirurgie is het specialisme waarbij een hoop vaardigheden en verantwoordelijkheden bij elkaar komen. Het is erg belangrijk dat alle afzonderlijke onderdelen tijdens een operatie goed gaan. Hierbij moet u denken aan het pré-operatief algemeen lichamelijk onderzoek, de prémedicatie, de narcose, de operatie zelf, de recovery, de nazorg en de pijnbestrijding.

Bij de chirurgie worden de dieren behandeld door het uitvoeren van een operatie. Het kan routinematig zijn, denk aan castreren of steriliseren. Of processen van ziekte liggen aan de noodzaak van het uitvoeren van de chirurgie. 

Bij elke operatie moet er steeds weer naar het individuele dier gekeken worden. Hierdoor wordt er steeds weer een afweging gemaakt om te kijken wat het beste voor het dier is. Zodoende kunt u ervan verzekerd zijn dat uw dier altijd de persoonlijke zorg krijgt die het nodig heeft.

Indien nodig wordt er een preventief bloedonderzoek uitgevoerd om te kijken of het dier gezond genoeg is in verband met de ingreep en de narcose. Dan wordt er een afweging gemaakt om te kiezen voor de juiste premedicatie en narcose. We hebben in de kliniek de beschikking over gasnarcose en alle andere narcose middelen die er beschikbaar zijn. De nazorg is erg belangrijk. Geopereerde dieren worden na de operatie in verwarmde recovery boxen gelegd om bij te komen van de operatie. Tevens worden ze dan goed in de gaten gehouden op eventuele complicaties van de behandeling.

Het opereren van dieren is veelal duur. De tarieven voor standaard en routinematige operaties staan op onze website. Dit soort operaties doen we dagelijks en hierdoor weten we wat de kosten zijn. U kunt de tarieven van deze operaties op onze tarievenlijst zien. Voor niet gangbare operaties zullen we indien gewenst een kostenraming maken. Zodoende komt u niet voor verrassingen te staan.